DRESSUUR: Deze 3 dingen zijn slim om te doen om de rechtgerichtheid te verbeteren

Rechtgerichtheid is de basis om je paard goed in balans te laten lopen. Elk paard en elke ruiter heeft zo zijn voorkeurskant, maar dat kan ook na een periode wisselen. Daarom is het belangrijk om altijd met die rechtgerichtheid van je paard bezig te zijn. Leer goed te voelen wat je paard doet, welk been hij naast de massa wil zetten of welke schouder hij naar buiten gaat drukken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je altijd bewust bezig bent met die scheefheid. We geven je 3 tips die belangrijk zijn om toe te passen in je dagelijkse dressuur trainingen.

  1. Altijd de voorhand voor de achterhand zetten in plaats van andersom

Het is heel belangrijk om op de juiste manier je paard te corrigeren als hij niet recht loopt. Dit doe je door zijn schouders voor zijn achterhand te zetten en niet door de achterhand te corrigeren. Dit doe je door met je teugels de schouders te begrenzen en vervolgens begeleid je de schouders voor de achterhand.

  1. Veel schakelen

Door veel te schakelen krijgt je meer tempocontrole en komen je hulpen beter door. Dit helpt je bij de rechtgerichtheid doordat je zo beter kunt aanvoelen of je paard recht loopt. Daarnaast bouwt je paard meer kracht op door veel te schakelen, waardoor ook zijn been die hij niet onder de massa brengt versterkt. Het paard kan daardoor rechtgerichter worden en meer tot dragen te komen.

  1. Veel op de binnenhoefslag rijden

Door veel op de binnenhoefslag te rijden leer je je paard om in balans te lopen, hij kan dan geen steun zoeken aan de bakrand. Veel paarden drukken hun buitenschouder naar buiten op de hoefslag. Door minimaal een meter van de binnenhoefslag af te rijden kun je niet alleen zelf goed voelen of je paard recht is, maar zal je paard in balans gaan lopen.

Geef een antwoord