DRESSUUR: Maak je paard bewust van zijn achterhand door een bandage!

Heb je een paard dat moeite heeft om zijn achterhand onder te laten treden? Door deze eenvoudige tip kun je hem daarbij helpen. Iedereen heeft wel een oude bandage op stal liggen of anders staan er genoeg op marktplaats. Door de bandage langs de achterhand te binden kun je je paard stimuleren om meer onder te treden. Knoop de bandage vast aan de (longeer)singel. Zo voelt je paard bij iedere pas dat hij zijn been weer naar voren moet brengen en onder moet treden. De bandage maakt zijn achterhand niet alleen sterker, je paard wordt ook bewuster van zijn achterhand gebruik.

Let de eerste keren wel even goed op dat je niet achter je paard staat, want niet alle paarden accepteren het gelijk. Het is ook aan te raden om het de eerste keer toe te passen bij het longeren en pas daarna tijdens het rijden. Dan kan je zelf eerst de bewegingen goed zien en beoordelen of het een goede trainingshulp is voor je paard.

Onze ervaring

Wij gebruiken de bandage zo nu en dan bij meerdere paarden. Zowel bij het longeren als tijdens het rijden. Alleen al voor de afwisseling is het een goede training. Maar wij merken dat de paarden er mooier van gaan lopen. Eenvoudig en effectief!

4 Antwoorden op “DRESSUUR: Maak je paard bewust van zijn achterhand door een bandage!”

 1. Het kan aan mij liggen maar ik snap niet wat jullie bedoelen. Hoe moet de bandage precies?

  1. Hoi Dorine,

   Op de foto zie je dat de bandage achter de achterhand zit. (de bandage is zwart en het paard donkerbruin, dus hij valt niet heel goed op).

   Groet DosisDressuur

 2. Kunnen jullie een foto plaatsen ter verduidelijking

  1. Op de foto hebben wij een bandage achter de achterhand van het paard. Wellicht is het niet goed zichtbaar doordat de bandage zwart is en het paard donkerbruin?

Geef een antwoord