GESTEST: PK Sportswear Performance shirt Fellini!

Van Performance shirtjes zeggen ze dat je de zweetgeur minder in het shirtje zelf gaat zitten en daardoor minder ruikt. Dat wou ik wel eens testen. Het lijk me ideaal, zeker als je meer dan één paard op een dag te rijden hebt. Het design van het PK sportswear truitje stond me het meeste aan, vandaar dat ik die gekozen heb.

Eerste indruk

Wat me gelijk al opviel toen ik het pakje openmaakte is dat het shirtje ook UV werend is. Nu is het helaas nog geen lekker weer om dat uit te testen. Maar ik kan me voorstellen dat het straks in het voorjaar een heerlijk shirtje is met een bodywarmer eroverheen.

Het shirtje is van een heerlijke gladde stof en de print is mooi. Je ziet gelijk dat de gebruikte stof een sterke stof is. Het zal niet snel faal of verwassen worden. Met het printje voorop is dat natuurlijk nog wel even de vraag. Ik heb in het verleden shirtjes gehad waarvan de prints snel minder mooi werden door het wassen, dus ik ben benieuwd!

De rijtest

Het shirtje valt heerlijk om je lichaam door de elasticiteit en zit daardoor tijdens het rijden goed. Het schuift niet omhoog, maar blijft goed zitten. Daarnaast is het niet te warm of te koud. Ook niet in de afgelopen dagen met de vrieskou.

En dan nu mijn ervaring waar het echt om gaat: “Ruik je de zweetgeur minder en blijft de print goed zitten na meerdere keren wassen?”. Het antwoord is volmondig en enthousiast “JA!!”. In vergelijking tot andere shirtjes die ik draag tijdens het rijden, ruik je de zweetgeur echt veel minder. Ik kan zonder enige gêne nog een kopje thee erna drinken met stalgenoten. En inmiddels ben ik de tel kwijtgeraakt van hoe vaak het shirtje al is gewassen. Dit shirtje is nu namelijk mijn favoriete shirtje. Maar na al die keren wassen ziet hij nog precies hetzelfde uit als in het begin.

Geef een antwoord