GETEST: Geef je rijbak een low-budget upgrade met tapijtvezels!

Heb jij een rijbak die wel een upgrade kan gebruiken? Wellicht zijn tapijtvezels dan wel een goede oplossing. Tapijtvezels zijn helemaal niet zo heel duur in verhouding tot polyvlokken en kokosvezels. En als je zelf de vezels over de bak verspreidt, hoef je alleen maar een loonbedrijf in te huren die de vezels er vervolgens in freest.

Eigenschappen tapijtvezels

Tapijtvezels hebben verschillende voordelen. Met tapijtvezels kun je de bodem van je rijbak verstevigen. De bak gaat meer veren, waardoor de belasting voor de pezen van paarden minder is. Ook is de bak in de winter minder nat en in de zomer minder stoffig. Kortom; er is minder onderhoud nodig aan de rijbak.

Onze ervaring

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat wij een ochtend tapijtvezels door de bak hebben staan harken. De blaren staan nog steeds op ons netvlies, maar ze waren het allemaal waard. Want na vier jaar zijn wij nog steeds super tevreden met de tapijtvezels. De bak veert mooi en is veel steviger als voorheen. In de zomer stuift de bak minder, maar komen de vezels wel meer naar boven. Dit is voor ons echter geen probleem.

Er werd aangeraden om 6 balen te mengen in onze 20×40 rijbak. Wij hebben er voor gekozen om eerst 6 balen te doen en mocht het nog niet voldoende zijn later nog 2 balen toe te voegen. Nu vier jaar later hebben wij nog steeds enkel de 6 balen. Wij zijn er echt super tevreden mee!

4 Antwoorden op “GETEST: Geef je rijbak een low-budget upgrade met tapijtvezels!”

  1. Zou graag willen weten bij welke leverancier jullie de vezels besteld hebben..

    1. Wij hebben het toen der tijd volgens mij bij Gerrit Netjes in Genemuiden besteld. (de tapijthoofdstad van Nederland haha)

  2. Bij welke leverancier heb je dit besteld en wat waren ong de kosten?

    1. Hoi Lisette,

      Wij hebben het toen der tijd volgens mij bij Gerrit Netjes uit Genemuiden besteld. Wij waren er toen rond de €450 voor kwijt. Maar dat is alweer 4 jaar geleden. 😉

Geef een antwoord