GETEST & GIVAWAY: ANKY XB110 Dressuurpad met Coolmax®

Wij hebben dit mooie zadeldekje van ANKY gekregen om te testen en daarnaast mogen wij er ook één verloten van de nieuwe collectie in de kleur denim onder onze volgers.

Beschrijving ANKY XB110

Het ANKY dressuurdekje is gemaakt van suèdine met siliconen print aan weerszijden om verschuiving te voorkomen. De binnenkant is uitgevoerd met Coolmax®, voor een vochtregulerend en ademend effect. Gelijkmatig gevoerd met een zachte vulling waardoor het zadel perfect op zijn plek blijft liggen en de druk gelijkmatig verdeeld wordt.

Onze ervaring

Het dekje heeft een mooie kleur en voelt fijn aan. Waar ANKY dekjes een paar jaar gelden helemaal recht waren, zijn ze nu voorgevormd. Dit vinden wij erg belangrijk omdat dit beter voor de rug van je paard is. Tijdens het rijden verschoof het dekje niet, het bleef goed liggen, waarschijnlijk door de siliconen print. Echt een pluspunt! Wij hebben in het verleden soortgelijke dekjes gehad zonder deze siliconen print, maar die verschoven veel sneller, of ze gingen drukken op de schoft.

De Coolmax® kan je herkennen doordat er aan de binnenkant een soort van gaatjespatroon zit. Nu zweet een paard meestal tijdens inspanning en natuurlijk zal dat met een Coolmax® dekje zo blijven. Paarden zijn meestal onder het zadel het natst, maar nu hadden wij de indruk dat het zweten onder het zadel minder was dan normaal. Het dekje zelf was ook droger. Het blijkt dat het zweet door de gaatjespatroon via de vezelstructuur verplaatst. Het vocht gaat weg van het lichaam naar de buitenkant van de stof, waar het snel kan verdampen. Het dekje was na het rijden zo goed als droog, we konden het dekje gewoon nog op een ander paard gebruiken.

Giveaway

Volg DosisDressuur op Facebook en deel deze post met je vrienden om kans te maken op een ANKY Dressuurpad in de kleur denim. Binnenkort zullen wij dit mooie dekje verloten onder iedereen die ons volgt op Facebook en deze post heeft gedeeld! Hou onze Facebookpagina goed in de gaten.

Eén antwoord op “GETEST & GIVAWAY: ANKY XB110 Dressuurpad met Coolmax®”

  1. Mijn paard kreeg er helaaa schuurplekken van.

Geef een antwoord