GETEST: Ifeed voermachine

Een aantal maanden geleden hebben wij de Ifeed voermachines laten installeren in de stallen van onze paarden. Niet alleen hebben wij hier voor gekozen omdat het tijdbesparend is, maar ook omdat het ons fijner voor de paarden leek. Nu 4 maanden later kunnen wij dit ook zeker beamen, de paarden lijken rustiger en gezonder!

Hoe werkt het het Ifeed voersysteem?

Buiten elke stal hangt een kleine bak met onderaan een tuitje die in de voerbak uitkomt. De Ifeed bakken zijn aangesloten op 1 schakelaar, welke zelf helemaal is in te stellen. Wij hebben het zo ingesteld dat ze vanaf 18:00u elke 2 uur een portie krijgen. Vroeger gaven we ze ’s avonds bij het binnenzetten en ’s ochtends voor het buiten zetten krachtvoer. Nu krijgen ze deze 2 porties verdeeld over de hele nacht.

Vaker kleinere porties gezonder

De paarden doen het er goed op. Ze zijn rustiger tijdens het voeren en daarbij is het ook gezonder. De spijsvertering van paarden is van nature altijd bezig met verteren. Hoe meer je de voermomenten kunt verdelen, hoe beter het is voor de gezondheid. Met deze Ifeed voersystemen kun je dat dus heel makkelijk verdelen en heeft je paard ’s nachts, wanneer jij zelf lekker ligt te slapen, ook wat te doen.

Even wennen in het begin

In het begin was het even wennen met de automatische voersystemen. Het is namelijk even afstemmen hoe groot de portie elke voerbeurt moet zijn en in hoeveel keer je het kan verdelen. Maar na een week heb je het helemaal onder controle.

Daarnaast reageert elk paard er ook anders op. We hebben er namelijk 1 die helemaal met zijn tong in het voertuitje ging, waardoor het tuitje verstopt raakte. Met een simpel beugeltje om het tuitje was het opgelost. Een ander paard was erachter gekomen dat als je maar hard genoeg tegen de stalwand ging aantrappen, dat er dan af en toe brokjes uit kwamen vallen. Nadat we de voermachine iets hoger hadden gehangen was dat ook opgelost. En als je dan denkt alles gehad te hebben, was er ook nog een slimmerik die aan het groene lampje op de schakelaar de voerbeurten herkende en als een malle tegen de staldeur begon te trappen. Dit werd opgelost met een simpel stukje ducktape over het groene lampje en meneer staat nu gewoon weer rustig tijdens de voerbeurten haha.

Conclusie; een echte aanrader! Het scheelt je tijd, want je kunt de paarden ‘s ochtends zo naar buiten doen of meteen gaan trainen, zonder dat je ze eerst nog moet voeren. Ze hebben dus geen volle maagden. En het belangrijkste, het is veel gezonder voor de paarden.

Er zijn meerdere systemen op de markt, maar wij hebben voor deze gekozen omdat hier geen ingewikkelde computer gestuurde systemen in zitten. Het is gemakkelijk in gebruik en als het niet meer werkt is het gemakkelijk zelf op te lossen. Bekijk het systeem hier.

2 Antwoorden op “GETEST: Ifeed voermachine”

 1. Goedemiddag,
  Gebruiken jullie de iFeed nog steeds en blijft hij goed bevallen?
  Met vriendelijke groet, Anneloes.

  1. Hoi Anneloes,

   Ja wij zijn nog steeds enthousiast over de Ifeed. Wij hebben buitenstallen. Bij miezerregen willen de brokjes soms nog wel eens bijven plakken in het tuitje. Maar met een beetje ducktape erop gaat het goed.

   Verder reageren alle paarden verschillend. 1 paard trapte telkens tegen de stal aan als de brokjes eruit kwamen. Door de trilling kwamen er soms wat extra brokjes vrij. Dit hebben we opgelost door een stootkussen ervoor te plaatsen. Dus hij kan niet meer tegen de deur trappen. Een ander paard likte steeds in het tuitje waardoor het tuitje nat werd en de brokjes bleven plakken. Dit hebben we opgelost door korfje over het tuitje te plaatsen haha. Je moet zeg maar wel vindingrijk zijn haha.

   Groet Karlijn

Geef een antwoord