GETEST: Montar Agnes jeans rijbroek

Eindelijk heb ik er één; een demin rijbroek! Al een lange tijd stond er een denim rijbroek op mijn verlanglijstje en nu heeft de Sint mij de Montar Agnes rijbroek gegeven. Een merk wat nog vrij nieuw is, vandaar dat dit mijn eerste ervaring is met het merk Montar.

Eerste indruk

De eerste indruk van de rijbroek is goed, zeker als je ook naar de prijs kijkt van €129,95. De rijbroek heeft een mooie wassing en blauwe kleur. De stiksels op de broekzakken maken de broek net wat uitgesprokener. De stof voelt soepel aan en heeft veel stretch, waardoor de broek als legging aanvoelt. Hij zit mooi hoog in de taille, wat ik persoonlijk altijd prettig vind zitten. De pasvorm is normaal, ik heb dezelfde maat als bij Cavallo en Pikeur broeken. Wel zit deze broek ietsjes strakker net boven de knieën in vergelijking tot Cavallo broeken.

Hoe zit de broek tijdens het rijden?

Op het kaartje staat dat je de broek hoog moet optrekken voordat je gaat rijden, anders dan kunnen de stiksel kapot gaan. In het begin voelt de broek een beetje stug aan, maar na een aantal keer ermee gereden te hebben zit hij als gegoten. Ik denk dat de denim stof een beetje naar de vorm van je lichaam gaat staan. Het leren zitvlak is ook prima en is niet te stug en niet te glad tijdens het rijden. De rijbroek is niet zo soepel als een Cavallo broek, maarja die zijn dan ook een stuk duurder. Kortom ik ben blij verrast en de prijs/kwaliteit is het grootste pluspunt!

Geef een antwoord