WEETJE: Deze 11 dingen overkomen alle paardenmensen weleens

Wij verzamelden de 10 leukste momenten wat iedere paardenliefhebber weleens overkomt. En het leukste is natuurlijk nog dat je er later zelf nog om kan lachen.

1. Vastzetten? Waarom?
Je paard los laten staan op de poetsplaats ‘want hij is zo rustig’. Maar hij maakt daar dankbaar gebruik van, binnen enkele seconde staat hij met zijn neus bij het voer.

2. Tikkertje spelen
10 minuten achter je paard in de wei aanrennen omdat hij zich niet laat pakken. Het lijkt of hij tikkertje speelt, hij vindt het prachtig.

3. Hoge nood
Tussen de paarden door moet je heel nodig plassen, de stal van je paard lijkt de beste optie. Je denkt “waarom ook niet”? Totdat je stalgenoot je spot met de broek op de knieën!

4. Dierenvrienden
Het is me al vaker overkomen dat ik ‘s ochtends de paarden buiten ga zetten en er achter kom dat 1 van de poezen of kippen een nachtje in de stal mijn paard gezelschap heeft gehouden. Ik ben vast niet de enige toch?

5. Manen scheef bijwerken
Het trekken van de manen vind ik maar een gedoe, dus soms maar even snel de schaar pakken. Tijdens het rijden zie je in de spiegel dat je de manen toch wel erg scheef hebt geknipt.

6. Omkleden?
Even de paarden binnen zetten in je dagelijkse kleding, dat kan toch wel zonder vies te worden? Elke keer trap je weer in die val.

7. Paardengeur
Even snel boodschappen doen in je rijkleding moet toch kunnen? Staat er vervolgens een moeder met kind achter je en hoor je het kind zeggen dat ze paarden ruikt. Oeps!

8. Witte sjabrakje vergeten op wedstrijd
Om vervolgens alle andere deelnemers bij langs te gaan of ze al klaar zijn met rijden en of je toevallig hun dekje kan lenen.

9. Weiland vergeten dicht te doen
‘s Middags thuiskomen na een lunch met een vriendin en zien je dat je paarden niet meer in de paddock staan, maar lekker aan het genieten zijn van alle randjes gras in de bak.

10. Vieze laarzen horen buiten
Je stallaarzen doe je altijd netjes bij de achterdeur uit om niet het hele huis vies te hoeven maken. De volgende ochtend trek je de laarzen weer aan om te gaan voeren, je voelt een zachte bobbel in je laars. Wat een naaktslak blijkt te zijn!

11. Oogkleppen
Net doen alsof je die dode muis niet hebt zien liggen, want je weet dat je stalhulp zo komt.

Geef een antwoord