OPVALLEND: Paardentrailers zonder laadklep!

Zag ik dat nou goed? Liet de amazone zojuist haar paard uit de trailer stappen zonder klep? Meteen kwamen er allerlei vragen in me op: “Zou ze misschien een uitschuifbare laadklep hebben en die niet gebruiken?” of “Is de trailer nog niet helemaal af?”. Als je de traditionele trailers gewend bent dan sta je wel even te knipperen met je ogen haha.

Ik ben door mijn nieuwsgierigheid toch verhaal gaan halen. Wat bleek: de trailer had geen laadklep. Het hoorde zo dat het paard er zonder klep in en uit stapte. Echt heel bijzonder, dit had ik nog niet eerder gezien.

Hoe werkt de paardentrailer zonder klep

Na enig onderzoek blijkt dat er verschillende merken zijn die paardentrailers aanbieden zonder klep, Deze trailer was van het merk Fautras. De trailers liggen meestal iets lager waardoor het paard er gemakkelijker in en uit kan stappen. Je hebt verschillende modellen,   het standaardmodel is een versie waarbij het paard achteruit van de trailer moet stappen. Er zijn ook modellen waarbij het paard er aan de voorkant uit kan lopen.

Sommige paarden vinden de laadklep eng doordat de klep soms wat kan bewegen als hij niet helemaal recht ligt. Bij een trailer zonder laadklep schijnen paarden er veel sneller in te lopen. Ze schijnen vrij snel te wennen dat ze een opstap moeten maken. Maar wij zijn wel benieuwd hoe het uitladen gaat, het paard moet toch een afstap van zo’n 25 cm maken.

Deel je ervaring met ons!

De eigenaar van deze paardentrailer was erg enthousiast. De paarden moesten even wennen maar daarna liepen ze er gemakkelijk op en af. Wij horen heel graag meer ervaringen. Heb jij ervaring met een dergelijke trailer? Laat het ons weten. We zijn erg benieuwd!

Geef een antwoord